Schimbarea furnizorului

SC GAZ VEST SA furnizeaza gaze naturale doar în regim reglementat, asigurând atât gazele naturale cât si serviciile de distributie, transport. In cazul in care consumatrul doreste sa cumpere gaze naturale de la un alt furnizor atunci SC Gaz Vest SA va asigura doar serviciul de distributie a gazelor naturale. In acest sens consumatorul sau viitorul sau furnizor trebuie sa aiba incheiat un contract de distributia gazelor cu SC GazVest SA.

Furnizarea in regim reglementat a gazelor naturale se face pe baza unui contract de furnizare cadru stabilit de ANRE la pretul reglementat. Pretul reglementat este determinat pe baza costurilor efectuate de operatori in conditii de prudenta si recunoscute de catre ANRE.

Lista furnizorilor de gaze naturale poate sa fie gasita aici anre.ro

Pasi urmati de consumator pentru schimbarea furnizorului.
O data ce clientul a ales noul furnizor acesta trebuie sa parcurga , în principal, urmatoarele etape:

Pasul 1. Incheirea cu noul furnizor a contractul de vânzare-cumparare a gazelor naturale (cu sau fara servicii incluse), care va intra în vigoare la o data ulterioara, determinata în functie de posibilitatea de denuntare unilaterala a contractului de vânzare-cumparare în vigoare, încheiat cu SC Gaz Vest SA .
În cazul în care consumatorul va încheia un contract de vânzare-cumparare cu servicii incluse, noul furnizor se va ocupa de perfectarea contractelor pentru prestarea serviciilor de sistem necesare.
În cazul în care consumatorul va încheia contractul de vânzare-cumparare este fara servicii incluse, acesta trebuie sa solicite încheierea unui contract de distributie cu GAZ VEST si un contract de transport cu SNTGN Transgaz.

Pasul 2. Notificarea SC Gaz Vest SA de intentia clientului privind denuntarea unilaterala a contractului încheiat cu acesta, începând cu data la care intra în vigoare contractul încheiat cu noul furnizor. Aceasta notificare, trebuie sa respecte termenul de notificare de trei saptamani prevazut de regulamentul de furnizarea a gazelor naturale.

Pasul 3. Clientul trebuie sa se asigure ca a îndeplinit toate obligatiile de plata fata de SC GAZ VEST SA , decurgând din executarea contractului pâna la momentul în care denuntarea unilaterala devine efectiva.

Pasul 4 . Clientul trebuie sa solicite atât SC Gaz Vest SA, cât si noului furnizor, determinarea indexului contorului în ziua în care se produce schimbarea furnizorului, asigurându-va astfel ca nu vor exista neîntelegeri cu privire la cantitatile cuprinse în ultima factura emisa de actualul furnizor, respectiv prima factura a noului furnizor..

Definitii:

consumator - persoana fizica sau juridica care cumpara gaze naturale pentru consumul propriu;
consumator captiv - consumatorul care, din considerente de reglementare, nu poate alege furnizorul;
consumator eligibil - consumatorul care poate sa aleaga furnizorul si care are acces la sistem in conditiile mentionate in prezenta lege;
consumator casnic - consumatorul care achizitioneaza gaze naturale pentru consumul casnic propriu;
consumator noncasnic - consumatorul care achizitioneaza gaze naturale ce nu sunt destinate consumului casnic propriu;
distributia gazelor naturale - activitatea de vehiculare a gazelor naturale printr-un sistem de distributie in regim de presiuni de pana la 6 bari inclusiv;
furnizarea gazelor naturale - activitatea comerciala de vanzare-cumparare a gazelor naturale, desfasurata de o persoana juridica, in baza licentei de furnizare, in conditiile prezentei legi;
transportul gazelor naturale - activitatea organizata pentru vehicularea gazelor naturale prin SNT.

Avantajele gazului natural
  • combustibil ieftin in comparatie cu alti combustibili
  • nu mai sunteti obligati sa va ocupati de aprovizionarea si transportul combustibilului
  • automatizarea aparatelor de utilizare a gazului natural
  • nu se produc reziduuri, este un combustibil curat, nepoluant

     
2008. GazVest. Toate drepturile rezervate. | Termeni și conditii